Wandelcoaching

Wandelcoaching is wandelend coachen. In plaats van binnen zitten, gaan we naar buiten.  Als wandelcoach neem ik je mee naar buiten voor een coachwandeling in de natuur. Het is fantastisch om te zien hoe snel je tot de kern komt wanneer je aan het wandelen bent en de vrije natuur kunt gebruiken als spiegel of metafoor. 
Met elke wandeling die ik loop word ik enthousiaster over de mogelijkheden en effecten van wandelcoaching!

Al wandelend je persoonlijke vraagstukken bespreken, inzichten verkrijgen en vervolgens aanpakken, dát is het doel van wandelend coachen. Door middel van deze gesprekken, het inzetten van de omgeving en het doen van oefeningen werken we naar dit doel toe.

Wandelend coachen helpt je, door de combinatie van gesprekken en oefeningen, om zelfbewuster te worden. Vanuit ontspannenheid en ruimte ga je creatiever denken en kom je tot oplossingen. Je haalt zo het beste in jezelf naar boven.
Ik confronteer je met je gedrag, houding en gewoonten. Prikkel je en daag je uit om echt verder te komen in je vraagstuk.
Wandelcoaching gaat ervan uit dat je zelf weet waar je kracht en inspiratiebronnen liggen. Het helpt je om situaties letterlijk in beweging te zetten. Tijdens het wandelen, of juist tijdens het stilstaan, kom je tot nieuwe inzichten waar je thuis weer mee verder kunt.

Waarom ga je naar een wandelcoach?

 • Je zoekt balans tussen werk en privé.
 • Je wilt je meer bewust worden van jezelf.
 • Je voelt je soms zo onzeker.
 • Je wilt ontdekken hoe je je grenzen kan stellen.
 • Je zoekt een manier om stress in je leven te beheersen/beperken.
 • Je vraagt je af waarom het niet lukt om je doelstellingen te halen.

Vind je het ook:                                                                

 • Makkelijker praten wanneer wanneer je aan het wandelen bent?
 • Heerlijk om te wandelen en buiten te zijn? 
 • Fijn om te ervaren wat de natuur met je doet?

Dan is wandelcoaching wat voor jou!

Wat kun je van mij verwachten?

 • Ik ben openhartig, positief en enthousiast in het gesprek.
 • Ik bied je een veilige omgeving waarin je je verhaal kan doen.
 • Ik zal naar je luisteren en je, waar nodig, confronteren met jezelf op een vriendelijke, respectvolle en directe manier.
 • Ik zal je vragen stellen die je laten nadenken over je eigen gedachtepatronen. Soms afwachtend en soms iets meer sturend. 
 • Te allen tijde zal ik je in je waarde laten.

Niet de kilometers maar de weg is belangrijk.

Wandelen met een wandelcoach : gaat niet om de kilometers, maar om de weg die je aflegt. Regelmatig zullen we even stilstaan om een oefening te doen, of om elkaar even aan te kijken tijdens het gesprek. En soms gewoon even stilstaan omdat de zon daar net zo lekker schijnt. 

Coachwandelingen zijn voor iedereen geschikt. Ook wanneer je niet zo ver of snel kunt lopen.

In principe gaat de coach wandeling onder elke weersomstandigheid door. Tegen kou en regen kunnen we ons kleden. Alleen bij onweer gaan we op zoek naar een andere oplossing.

Waar en wanneer

De wandeling vindt plaats in de omgeving van Bakkeveen en Boornbergum.
Wandelcoaching is voor bijna iedereen geschikt. Ook wanneer je niet zo goed ter been bent of weinig conditie hebt. Het gaat niet om de afstand die gelopen wordt.  
We zullen vaak even stilstaan, langzaam lopen of soms even zitten. 

Is wandelcoaching erg afhankelijk van het weer?
Ja natuurlijk zijn we afhankelijk van het weer. Maar met de juiste kleding kan er onder veel weersomstandigheden gelopen worden!

Regen, kou of sneeuw hoeven ons niet tegen te houden om naar buiten te gaan en te wandelen.

Wat houdt jou op dit moment in je leven bezig? En wat houdt jou tegen om contact met mij op te nemen om te kijken hoe ik je kan helpen bij je vraag?
Ik ontmoet je graag!
Yvonne